Stem With Kids

Stem With Kids Projesi

Okulumuz öğretmenleri Songül ZİYALAR ve Sare AKSU'nun Kasım ayından beri yürüttüğü Stem With Kids Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Çocuklarımız eğlenirken öğreniyorlar. Öğretmenimize çalışmaları adına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Okul Yönetimi

08-05-202208-05-202208-05-202208-05-202208-05-2022

Proje Hakkında

Okul öncesi eğitimi müfredat programı, özgürce ve bilimsel olarak düşünebilen, yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Okul öncesi programına göre erken çocukluk eğitimi, çocukların hayal güçlerini geliştirmeye, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri kazandırmaya yönelik bir eğitimdir. STEM eğitimi, araştırarak, problem çözerek, sorular sorarak öğrenen okul öncesi çocuklarının birer araştırmacı olduğunu savunur. Öğretmenlerin iyi bir şekilde planladıkları STEM ortamlarında okul öncesi dönem çocukları özgürce çalışarak geleceklerine katkı sağlayabilirler. Okul öncesi programda bahsedilen bu beceriler ve STEM eğitiminin özellikleri birbirleri ile büyük oranda örtüşmektedir. Stem With Kids projesiyle çocukların araştırarak, problem çözerek, sorular sorarak öğrenmelerini amaçlamıştır. Projemizde yer alan STEM etkinlikleri okul öncesi dönem çocukları özgürce çalışarak geleceklerine katkı sağlamaktadırlar.

Hedefler

1. 21.yy toplumunda bireylerin problem çözebilen, eleştirel düşünebilen, yaratıcı, iş birliği içerisinde çalışabilen bireyler yetiştirmek.
  2. 21.yy becerilerini kazandırmada ve bilişsel becerilerin gelişimine katkı sağlamak.
  3. Erken çocukluk döneminde çocuğun kendi kendini denetleyebilmesini hem de kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirmek.
  4. Erken çocukluk dönemindeki çocuğun iş birliği içerisinde çalışma isteğini ve zevkini, üretkenliğini, dikkatini yoğunlaştırmayı sağlamak.
  5. Öğrenilen, kazanılan bilgi ve tecrübelerin günlük yaşamına aktarılmasını sağlamak.
  6. Eğitimde toplumsal sorunlar ve çevre konusunda farkındalık, duyarlılık oluşturma ve sorunların çözümüne yönelik farklı yöntemler bulmak.
  7. Güncel öğretim yöntem, teknik ve modelleri geliştirme, değerlendirme ve uygulamaya yönelik çalışmalar yapmak.
  8. Derslere tam motivasyonu sağlamak proje hedeflerimizdendir.

Kasım Ayı:

Tanışma ve Planlama Webinarı, Sohbet Odası Değerlendirme, Öğrenci Twinspace kullanımı,

Aralık Ayı:

Hastalıklara Karşı Korunma Temizlik ve Hijyen

Ocak Ayı:

Enerji Tasarrufuna Nasıl Katkıda Bulunuruz?

Şubat Ayı:

Güvenli İnternet Günü, Geri Dönüşüm Müzesi

Mart Ayı:

Su Tasarrufu

Beklenen Sonuçlar

1. Problem çözebilen, eleştirici düşünebilen bireyler yetiştirmek.

2. Erken çocukluk dönemindeki çocukların uygun öğrenme ortamında edinilen bilgileri günlük yaşama aktarmalarını sağlamak.

3. Bireylerin aktif kalıtım sağlayarak kalıcı öğrenmelerini sağlamak.

4. Sorgulayabilen, yaratıcı düşünen, problemi nasıl çözebileceğini bilen, probleme birden fazla çözüm yolu üretebilen ve en gerçekçi çözüm yolunu bulan birey yetiştirmek.

5. Erken çocukluk dönemindeki çocuğun çalışma isteğini ve zevkini, üretkenliğini, dikkatini yoğunlaştırmayı sağlamak.

6. Öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerindeki temel bilgi düzeylerini artırmak.